+31 (0)318 541 111

Blog door Victor Lemmens

Het vuur brandt voort… welkom op onze nieuwe website

Prometheus Informatics denkt vooruit, dat zijn we aan onze naam verplicht. We schenken het vuur van transparante informatievoorziening aan onze klanten, en dat al weer dertig jaar. De reis die we daarbij afleggen bereikt dit jaar niet alleen een numerieke mijlpaal. Onze oprichters Jan Nijland en Leon van Kempen doen een stapje terug. Wanhoop niet, ze blijven betrokken bij ons en zullen ons van raad en daad blijven voorzien.

Zes maanden nadat ik de uitdaging ben aangegaan dit mooie bedrijf naar een volgende fase te leiden, vallen mij een aantal zaken op:

  • Prometheus Informatics is in geest veel groter dan in formaat. Onze diepe expertise dekt het hele spectrum af van embedded software (machinedata) , mobiele software (low code en apps) tot backoffice software. Daarmee hebben we een bredere kennis dan veel grotere softwarehuizen. In PowerPoint- presentaties worden vaak prachtige vergezichten gepresenteerd, maar slechts zelden waargemaakt. Wel bij Prometheus Informatics.
  • De transport- en logistieke sector is niet conservatief, of progressief. De marges zijn klein, dus onze klanten zijn broodnuchter. Progressie is dus een middel, geen doel. Onze klanten hebben al jaren toegang tot machinedata. Niet omdat een hogere macht hun aanspoort voort te schrijden, maar omdat ’t omzet genereert of kosten bespaart.
  • De markt van transport- en logistieke software is heel erg gefragmenteerd. Iedereen doet zijn ding, maar de notie dat we de facto al jaren heel disruptief zijn en op het gebied van machinedata, mobiele oplossingen en backoffice integratie voorop lopen, verwaterd door een enorme versnippering van aanbieders. En dat is voor een land dat al sinds jaar en dag propageert de toegangspoort tot Europa én een kenniseconomie pleegt te zijn, ook en vooral op gebied van transport en logistiek, ronduit jammer. Hier laten we echt kansen liggen – wanneer pakken we door?

In mijn komende blogbijdrages zal ik mijn licht laten schijnen op ons werk in het kader van bovenstaande constateringen. Laat ik in ieder geval nu al zeggen dat Prometheus Informatics in haar DNA niet zal veranderen. Een aantal hoekstenen van onze propositie aan klanten zal onaangetast blijven.

Een nieuwe levensfase

Met behoud van ons unieke, alom gewaardeerde DNA zullen we een nieuwe levensfase betreden. Informatietechnologie is en blijft een middel voor onze klanten om efficiënter en effectiever te werken. Dat was zo, is zo en blijft zo. Omdat de mens, onze klant, centraal staat. Met veel plezier kijk ik uit naar de reis die we met Prometheus gaan afleggen. Ik hoop u snel in mijn volgende blogs te mogen verwelkomen!

Til uw logistieke operatie naar een hoger plan