+31 (0)318 541 111

Koopman Autotransport en General Cargo

De samenwerking tussen Koopman Autotransport, Koopman General Cargo en Prometheus kwam ruim een decennium geleden tot stand. Koopman had op dat moment behoefte aan een data gedreven oplossing die toeliet parameters zonder maatwerk in- en uit te schakelen. 

Prometheus biedt een hardware-onafhankelijk platform dat in één implementatie volledig aangepast kan worden aan verschillende waardeketens van de markten waarin klanten opereren. Voor Koopman is dit van doorslaggevend belang, omdat Koopman Autotransport en Koopman General Cargo op een andere wijze hun klanten bedienen.

Solide basis in de cloud

Het bleek een solide basis, want tot op de dag van vandaag staat de oplossing als een huis. Natuurlijk zijn er door de jaren heen verbeteringen doorgevoerd die aansluiten op de nieuwe wet- en regelgeving en specifieke behoeften van Koopman. Een recent voorbeeld daarvan is een oplossing die afwijkingen tijdens nachtleveringen sneller registreert en verhelpt (lees hier meer). Ook is het platform inmiddels in een on premise e-cloud omgeving geborgd en wordt er gewerkt met de derde generatie boordcomputers. De meest recente ontwikkeling is de mogelijkheid om vrachtdocumenten te scannen en van foto’s te voorzien, zodat afleverbewijzen real-time beschikbaar zijn. Dit geldt ook voor kleine, niet gedigitaliseerde informatiestromen.

Eigenwijs durven zijn

John Hensen, operationeel directeur bij Prometheus: “Koopman is voor ons altijd een uitdagende klant geweest, in de goede zin van het woord. Ze hebben een duidelijke visie en mening. Waar nodig durven ze tegen de stroom in te gaan en eigenwijs te zijn. Dat heeft ze ver gebracht. En het houdt ons scherp. Koopman is bereid tijdens de ontwikkeling van onze software mee te denken en zo de toegevoegde waarde voor haar logistieke operatie te perfectioneren.

Toekomst

John: “Koopman signaleert de steeds verder groeiende informatiebehoefte bij klanten en weet daar goed op in te spelen. Prometheus kijkt ernaar uit om ook de komende jaren op dit vlak voor Koopman het verschil te maken. Door de software zó in te richten dat de juiste balans tussen kwaliteit, efficiëntie en tijdigheid van leveren gevonden wordt. We denken graag mee in het volledige proces. Daarbij helpt het enorm dat we gewend zijn om rechtstreeks met de operatie te schakelen en niet alleen met de IT-afdeling.”

Over Koopman

Koopman Logistics Group is een logistieke dienstverlener met twee divisies: Automotive en General Cargo. Bij Koopman Logistics Group werken circa 1.100 mensen. Koopman Logistics Group heeft vestigingen in Noordhorn, Nijkerk, Putten, Amersfoort, Amsterdam, Born, en Neuenburg (D).

Technologie in de dagelijkse praktijk

Prometheus Informatics stelt gebruiksvriendelijkheid bij de ontwikkeling van softwareoplossingen voorop. Om deze ambitie te toetsen, gaan we in gesprek met de chauffeurs, planners en andere professionals die dagelijks met onze software werken. Eén van hen is Jan Drost, die als transportcoördinator bij Koopman de schakel tussen planner, klant en customer service vormt.
Lees verder…

Over technologische innovaties in de praktijk

Technologische innovaties helpen processen sneller, beter en simpeler te maken. Voor Prometheus staat gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker centraal. Graag spreken we dus met chauffeurs die met onze software werken, om te horen wat hun behoeften zijn en hoe ze het gebruik van onze producten en diensten ervaren.
Lees verder…

Prometheus faciliteert pilot optimalisatie nachtritten Pon Logistics door Koopman Cargo

Wie ze rijdt, inplant of er op een andere manier mee te maken krijgt in de logistieke operatie, kent de uitdagingen van nachtritten. Anders dan bij dagritten is er vaak niet de mogelijkheid om afwijkingen direct op te lossen. Een hek dat op slot blijkt, vrachtwagens die de doorgang blokkeren, tijdsoverschrijdingen en incomplete orders betekenen dan simpelweg dat er niet compleet en op tijd geleverd wordt.
Lees verder…