Prometheus Informatics

Bredere ondersteuning voor op afstand uitlezen van digitale tachograaf

Met de release van onze E-Mobile software op 25 september 2015 is de ondersteuning voor het opstand uitlezen van de digitale tachograaf aanzienlijk toegenomen.

Prometheus Informatics ondersteunt de mogelijkheid om via haar mobiele (boordcomputer) oplossing verschillende typen tachografen op afstand uit te lezen. Met de laatste release van onze E-Mobile software (25 september 2015) is de ondersteuning voor deze toepassing aanzienlijk toegenomen. Dit heeft als voordeel dat u niet langer fysiek in het voertuig het massageheugen van tachografen hoeft uit lezen. De echte tijdwinst behaalt u doordat u in 1 keer alle tachografen van uw wagenpark op afstand kan uitlezen. De gegevens van het massageheugen van de tachografen heeft u vervolgens beschikbaar in onze E-Portal.

Stoneridge en VDO
De Tacho download functie werkt voor zowel tachografen van VDO (onderdeel van Continental AG) als Stoneridge. Helaas is de tacho download functie voor VDO 1.2 versies fysiek onmogelijk. Voor VDO tachografen worden vanaf nu de volgende versies ondersteund:

  • R1.3a
  • R1.4
  • R2.0
  • R2.1

Voor Stoneridge tachografen geldt de ondersteuning voor versie 7.3.