Prometheus Informatics

Gemeente Borsele kiest voor Guided Navigation van Prometheus

Op Zuid-Beveland telt de gemeente Borsele, in de provincie Zeeland, bijna 23.000 inwoners op een oppervlakte van ruim 194 km². De gemeente komt...

Op Zuid-Beveland telt de gemeente Borsele, in de provincie Zeeland, bijna 23.000 inwoners op een oppervlakte van ruim 194 km². De gemeente komt voort uit een fusie tussen Borssele en 14 omliggende gemeentes in 1970. Dit maakt Borsele een uitgestrekt gebied dat zich uitstekend leent voor de Guided Navigation oplossing van Prometheus.

Guided Navigation ondersteunt chauffeurs bij route-georiënteerde werkzaamheden zoals huis-aan-huis inzameling, lediging van (ondergrondse en bovengrondse) verzamelcontainers en veegdiensten. Door de operatie centraal te organiseren en real-time inzicht te bieden in afgelegde routes, is dit een grote verbetering van de dienstverlening.

Routekennis voor iedereen
Daarnaast maakt Guided Navigation de routekennis van individuele chauffeurs overbodig. In de gemeente Borsele worden alle benodigde routes de komende maanden ‘voorgereden en gedigitaliseerd’. De te rijden routes worden daarmee als standaard geregistreerd in het systeem. Zo worden de routes in de toekomst niet alleen door vaste medewerkers, maar ook door tijdelijke en/of inhuurkrachten volgens een vast patroon gereden. Dit maakt het makkelijker om chauffeurs die minder bekend zijn met een gebied flexibel in te plannen en om chauffeurs te vervangen bij ziekte of vakantie. Dankzij het standaardiseren van de meest efficiënte routes gaat dit ook nog de nodige brandstofkosten besparen.

Verkeersveiligheid
Ook op het gebied van verkeersveiligheid biedt Guided Navigation de nodige voordelen: zo is het mogelijk om bepaalde gebieden (tijdelijk) te vermijden, bijvoorbeeld in de buurt van een school tijdens breng- en ophaalmomenten. Wanneer een aangepaste route niet mogelijk is, kan gebruik gemaakt worden van speciale alerts die de chauffeur attenderen op risicovolle punten in de route..

De combinatie van efficiëntie, veiligheid en flexibiliteit maakt Guided Navigation dé totaaloplossing voor de gemeente Borsele. Daar zijn we bij Prometheus trots op.

Meer informatie
Meer weten over deze oplossing en wat het voor uw organisatie of gemeente kan betekenen? Zie deze pagina over Guided Navigation of neem vrijblijvend contact met ons op.