Prometheus Informatics

Grote vraag naar maatwerk migratietrajecten

De krachtige oplossingen van Prometheus Informatics blijven niet onopgemerkt: zo is er veel interesse in de maatwerk migratietrajecten die het bedrijf aanbiedt. Momenteel lopen er aanvragen uit onder meer Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Australië. 

Maar ook dichter bij huis blijkt de behoefte groot. Zoals bij Rendac, onderdeel van Darling Ingredients. Momenteel maakt het bedrijf gebruik van Skeye Pad hardware. De 350 transportsystemen worden dit jaar gemigreerd naar MoPad van TonFunk.

Innovatie erkend
Jan Nijland, directeur Prometheus: “Het is prettig te merken dat de mate van innovatie binnen logistiek Nederland ook buiten de landsgrenzen erkend wordt. Als het gaat om het delen van bijvoorbeeld data loopt Nederland ver voor op andere landen. Daarnaast is het erg positief dat steeds meer spelers in de markt bekend raken met onze op maat gemaakte migratietrajecten en hier dankbaar gebruik van maken.”

Procesondersteuning op maat
Het is het soort migratietrajecten als bij Rendac waarin de kracht van Prometheus het meest zichtbaar is. Rendac haalt in de Benelux en Duitsland via verschillende op maat gemaakte diensten kadavers en dierlijk restmateriaal op voor verwerking en vernietiging, in het belang van mens, dier en milieu. Om deze wettelijk bepaalde dienstverlening zo optimaal mogelijk te waarborgen is procesondersteuning op maat uiterst belangrijk. Ook kan het regelmatig voorkomen dat klanten meer aanbieden dan oorspronkelijk is aangemeld.

Continue communicatieOm deze operationele verstoringen het hoofd te bieden en om klanten tijdig en efficiënt te kunnen bedienen kiest Rendac voor Prometheus software. Rendac gebruikt mobiele communicatie via MoPad’s om de beladingsgraad van vrachtwagens te optimaliseren en waar nodig ritten, op basis van praktijkomstandigheden, bij te sturen. De continue communicatie tussen chauffeur en planning maakt een optimaal logistiek proces mogelijk.

Samen met Prometheus heeft Rendac het migratieproject zo ingericht dat de betrouwbare en duurzame dienstverlening niet wordt verstoord. Een mooie opdracht waar alle betrokkenen met veel enthousiasme aan werken. Naar verwachting is begin 2018 de gehele vloot van Rendac over op MoPad.