Prometheus Informatics

Migratietraject TomTom BRIDGE voor wagenpark Reining

Reining zal als eerste partij zijn gehele wagenpark voorzien van de nieuwste oplossing door Prometheus en TomTom BRIDGE. Daarmee centraliseert de complete logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in Volumevervoer en Warehousing, de digitale ondersteuning van zijn volledige primaire logistieke proces op het platform.

Na kennismaking met het systeem werd de TomTom BRIDGE in eerste instantie in 10 wagens geïnstalleerd. Deze bleken na uitvoerig testen en beoordelen te voldoen aan de gestelde eisen en wensen van Reining. Besloten werd om in de komende jaren ook het restant van het wagenpark te voorzien van de nieuwe apparatuur en bijbehorende software. Het gaat in totaal om zo’n 300 voertuigen. Hiervoor is een speciaal traject opgesteld, welke onderdeel vormt van groter migratietraject waar Reining zich momenteel in bevindt.

Jan Nijland, Algemeen Directeur van Prometheus: “Voor softwareoplossingen en bijbehorende hardware vertrouwde Reining al langer op de kennis en kunde van Prometheus. We zijn blij dat we ook nu het vertrouwen van dit mooie bedrijf hebben weten te winnen en ze verder mogen ondersteunen in het verder optimaliseren van hun digitale processen.”

De kracht van TomTom BRIDGE

Reining is enthousiast over TomTom BRIDGE. Het beschikt dan ook over interessante functies die het logistieke proces vergemakkelijken door middel van world class navigatie en het HD Traffic systeem. Een volledig overzicht van de functies werd al eerder beschreven in ons nieuwsartikel over onze nieuwste oplossing.

Enkele highlights hiervan zijn:

- Grip krijgen op het primaire logistieke proces.- Probleemloos blijven voldoen aan veranderende wet- en regelgeving.
- Een naadloze verbinding tussen de Prometheus E-Mobile applicatie en de TomTom technologie- en navigatie.
- Real-time verbinding tussen de chauffeur met de planningsafdeling en andere backoffice systemen waar u mee werkt, zoals ERP, TMS en APS.
- Voertuiginformatie, de digitale tachograaf, elektronische identificatie en andere relevante gegevens worden in hoge kwaliteit geregistreerd, verwerkt en geïnterpreteerd.

Flexibiliteit gedurende migratietraject

Prometheus heeft Reining een eenvoudig migratietraject aangeboden. Er wordt momenteel gewerkt met 3 verschillende hardware systemen, welke gekoppeld zijn aan een centraal telematica platform. De systemen worden één voor één vervangen, zodat aan het einde van het traject de gehele vloot vervangen is door TomTom BRIDGE.

Dit biedt niet alleen weinig verstoring van de operatie, maar ook een spreiding van de totale investering voor de hardware. We sluiten tenslotte aan bij de toch al bestaande migratietrajecten welke elke paar jaar plaatsvinden ter vervanging van niet langer up to date software en hardware. Daarnaast kan de ombouw afgestemd worden op de vervanging van (afgeschreven) wagens, ingeplande onderhoudsbeurten en APK keuringen. Chauffeurs die met het nieuwe systeem gaan werken, kunnen direct maken van de nieuwe en verbeterde functionaliteiten. Zo’n passend traject is er voor alle betaande klanten van Prometheus. Hierbij bepaalt de klant zelf de planning en doorlooptijd.

Access points

In navolging van Reining zijn er al enkele andere geïnteresseerden met wie we ons in een (vergevorderd) stadium in de aanloop naar een migratietraject bevinden. De komende maanden zullen we daar meer nieuws over delen. In de tussentijd zitten wij niet stil; Er wordt hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van fysieke access points -onderdeel van de E-MDM oplossing- en de verspreiding daarvan op centrale vestigingen. Hiermee borgt Prometheus dat boardcomputers ook in de toekomst altijd over de laatste versies van software beschikt en dialogen verspreid worden.