Prometheus Informatics

Minicontainers in Coevorden voorzien van Prometheus UHF Tags

Vorige week zijn alle huishoudens in de gemeente Coevorden door Area Reiniging voorzien van nieuwe restafvalcontainers. Hiermee is...

Vorige week zijn alle huishoudens in de gemeente Coevorden door Area Reiniging voorzien van nieuwe restafvalcontainers. Hiermee is het startschot gegeven voor een nieuwe manier van inzamelen, met als doel een betere afvalscheiding.

De containers zijn voorzien van een UHF-chip van Prometheus. Deze chip is onderdeel van de E-Ident oplossing. E-Ident geeft inzicht in het aanbiedpercentage van de containers, met een efficiëntere planning van de inzamelroutes en een snellere afhandeling als resultaat.  Andere voordelen van de oplossing zijn het kunnen opschonen van het containerbestand en het blokkeren van zoekgeraakte of gestolen containers.

De gemeente Coevorden heeft bewust niet voor het diftar-systeem gekozen waarbij men per lediging en/of gewicht van afvalinzameling betaalt. Het is dan ook niet de bedoeling dat Area Reiniging de oplossing inzet om het gewicht van de containers te wegen.