Prometheus Informatics

Mobiele (boordcomputer) oplossing draagt bij aan verkeersveiligheid in Amsterdam Stadsdeel Zuid

“Zeker in de grote steden ligt de reinigingsbranche onder een vergrootglas”, constateert Ronald Boekhout van Solinge, zo is te lezen in de GRAM, het vakblad van de NVRD.Boekhout is manager afvalinzameling bij Amsterdam Stadsdeel Zuid.

“Zeker in de grote steden ligt de reinigingsbranche onder een vergrootglas”, constateert Ronald Boekhout van Solinge, zo is te lezen in de GRAM, het vakblad van de NVRD,  van april 2015.  Boekhout is manager afvalinzameling bij Amsterdam Stadsdeel Zuid. Sinds 2007 is hij met meerdere dodelijke ongelukken geconfronteerd. Om de verkeersveiligheid te verhogen heeft Stadsdeel Zuid meerdere maatregelen getroffen. Waaronder de start van een testproject waarbij de mobiele (boordcomputer) oplossing van Prometheus Informatics voorzien van E-Codrive en Guided Navigation bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

Monitoren en sturen op rijgedrag
“We willen de boordcomputer gebruiken als een manier om de chauffeurs met hun neus op Het Nieuwe Rijden te drukken. De meeste chauffeurs rijden netjes, laten de wagen uitrollen en scoren hoog in de prestatielijst die we aan de boordcomputer koppelen. Sommigen, waaronder een aantal jonge honden, willen we echter meer sturen op hun rijgedrag. Zo willen we degenen die slecht scoren een paar keer verplicht laten meerijden met de besten.” Aldus Boekhout, in het artikel van de GRAM.

Lees hier het volledige artikel, zoals verschenen in de GRAM van april 2015.