Prometheus Informatics

Partnership Prometheus & TomTom BRIDGE: Het beste van twee werelden

De steeds verder toenemende scheiding tussen hardware en software is niets nieuws. Klantbehoeften anno 2016 vragen om een mix & match van hardware en software, waarbij alles gericht is op een naadloze procesondersteuning.

Met wegen die steeds verder van elkaar scheiden, is het nodig om bruggen te slaan om zo de klant te blijven voorzien van het beste in de markt. Dat is dan ook precies waar het partnership tussen Prometheus Informatics B.V. en TomTom BRIDGE om draait.

Partnership

Algemeen directeur van Prometheus Jan Nijland: “Prometheus werkt al jaren succesvol volgens de filosofie ‘Wat anderen beter kunnen, dat moet je aan hun overlaten.’ Waar concurrenten proberen specialisten in hun markt af te troeven, zoeken wij op sommige gebieden liever partnership. We signaleren bijvoorbeeld al een tijd de trend dat consumentenelektronica een belangrijke rol speelt binnen de bedrijfsprocessen. Het gebruik van mobiele telefoons en tablets zijn daar een voorbeeld van. Al jaren wachten wij op deze ontwikkeling, waarbij professionele hardware tegen marktconforme tarieven kunnen worden toegepast in de zakelijke markt. Zulke ontwikkelingen vragen om actie.”

Onur Ertas, Senior Manager B2B Marketing van TomTom sluit zich daarbij aan: “Technologie speelt een belangrijke rol in het verder ontwikkelen en efficiënter maken van bedrijfsprocessen in de verschillende industrieën. Hoewel mobiele telefoons en tablets geschikte middelen vormen om efficiënter te werken de gestelde KPI’s mee te behalen, ontbreekt het ze aan een essentieel onderdeel met betrekking tot de riteisen: real-time verkeersinformatie en navigatie.”

Krachten gebundeld

Met de nieuwste slimme oplossing, een samenwerking tussen Prometheus en TomTom BRIDGE, is een brug tussen de nieuwste proces ondersteunende hardware én software geslagen. Waar TomTom een ijzersterke partner vormt op het gebied van hardware en navigatie, heeft Prometheus tientallen jaren ervaring in softwareoplossingen ter ondersteuning van het logistieke proces. Deze krachten worden gebundeld in de nieuwe totaaloplossing. Dit heeft geleid tot een mobile App die volledig kan worden gemoduleerd op het proces van de klant.

Gespreide investering

Goede producten hoeven niet altijd duur te zijn. Een volledige ingericht TomTom BRIDGE vormt een gunstigere investering dan de aanschaf van andere professionele hardware inclusief navigatietoepassingen. Dat is niet het enige voordeel: het platform vergt aanzienlijk lagere beheer- en updatekosten. Prometheus heeft tijdens de ontwikkeling beide aspecten volledig in haar Cloud diensten geïntegreerd, waardoor de klant nog verder wordt ontzorgt. Daarnaast kan de klant stap voor stap overgaan op het nieuwe platform, door middel van een passend migratietraject. Zo wordt minimale stilstand bereikt en is ook de invloed van de migratie op de bestaande planning nihil.

Internationale uitrol

TomTom weet als geen ander welke hardware behoeften zich ontwikkelen op de internationale markt. Prometheus heeft dat inzichtelijk als het gaat om software en dienstverlening. We zijn dan ook aan het inventariseren wat de verdere samenwerkingsmogelijkheden zowel binnen als buiten Europa zijn. Het voordeel van onze software is dat we niet gebonden zijn aan een locatie of taal: dit vormt dan ook geen enkele belemmering bij een verdere internationale uitrol.

Onur: “De samenwerking met Prometheus vinden wij het schoolvoorbeeld van de juiste verbindingen leggen, met als resultaat op maat gemaakte navigatieapparatuur met de perfecte software oplossing om logistieke processen te optimaliseren.”

Jan: “We zijn beiden goed in wat we doen en in plaats van de concurrentie met elkaar op te zoeken op een vlak waarin we minder sterk zijn, willen we juist de krachten blijven bundelen en samen de markt veroveren. Dat heeft niet alleen voordelen voor onszelf, maar juist ook voor die klant die we daarmee nog een stuk verder ontzorgen en ondersteunen.”