Prometheus Informatics

Prometheus automatiseert voor SUEZ de afvalinzameling op Schiphol

Prometheus Informatics automatiseert in opdracht van SUEZ een deel van de afvalinzameling van Schiphol. SUEZ zal Prometheus’ E-Ident oplossing inzetten voor verschillende toepassingen, waaronder de inzamelvoertuigen.

Prometheus Informatics automatiseert in opdracht van SUEZ environnement – voorheen SITA Nederland-  een deel van de afvalinzameling van Schiphol. SUEZ environnement zal Prometheus’ E-Ident oplossing inzetten voor verschillende toepassingen, waaronder de inzamelvoertuigen.

Schiphol gunt afvalmanagement aan SUEZ environnement
SUEZ verzorgt de komende vier jaar het volledige afvalmanagement voor Schiphol. De overeenkomst is op 1 juni 2015 officieel van start gegaan. Om de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening te waarborgen, zal SUEZ diverse innovatieve inzamelmethoden en een team van zo’n 20 vaste medewerkers inzetten. Meer informatie over het afvalmanagement leest u op de website van SUEZ environnement: (www.suez-env.nl/schiphol).

Verschillende processen, verschillende toepassingen
De software die ten grondslag ligt aan E-Ident is dynamisch inzetbaar en afhankelijk van de gedefinieerde  inzamelprocessen. Voor het de dienstverlening aan Schiphol levert Prometheus een mobiele (boordcomputer) oplossing voorzien van E-Ident software i.c.m. E-Ident readers op voertuigen met achterladers voor de lediging van rol- en minicontainers. Diverse handterminals,  voorzien van een speciaal E-Ident dialoog, dienen onder andere voor het uitzet- en inzamelproces van afvalbakken bij horeca en in de terminals. Het E-CMS containermanagement systeem ondersteunt het voorraadbeheer.

Container Management Systeem
Het E-CMS is in nauwe samenwerking met SUEZ doorontwikkeld en is meer dan een standaard CMS geeft Diederik Janssens, projectleider bij SUEZ, aan: “Het E-CMS van Prometheus biedt wat een container management systeem moet bieden op het gebied van Track&Trace en voorraadbeheer, en biedt na de doorontwikkeling  ook inzicht in de belangrijke operationele data. Op basis van deze niet-order gerelateerde data zal ook een deel van de rapportage en facturatie plaats gaan vinden.”

nzicht in afvalmanagement
“De logistieke processen van de afvalinzameling op Schiphol zijn voor een groot deel niet order gestuurd. E-CMS is voor SUEZ het centrum van de niet-opdracht gerelateerde uitvoering.I Door het inzicht dat de totale oplossing ons biedt in zowel beheer als operationele data hebben we met E-Ident  een oplossing waarmee we Schiphol de gevraagde kwaliteit in afvalmanagement kunnen bieden.”, aldus Janssens.