Prometheus Informatics

Shanks Commercial Waste over op TomTom BRIDGE

De Shanks Commercial Waste Netherlands divisie maakt de overstap naar TomTom BRIDGE. In de komende twee jaar wordt de volledige vloot uitgerust, wat neerkomt op zo’n 400 voertuigen. De keuze voor deze oplossing van Prometheus was na bijna 10 jaar samenwerking niet vanzelfsprekend: vooraf werd een kritische marktverkenning gedaan. 

Shanks is een toonaangevend 'waste-to-product' bedrijf, gespecialiseerd in het inzamelen en recyclen van afval tot herbruikbare producten. Jaarlijks verwerken de werkmaatschappijen van Shanks in Nederland meer dan 5.000.000 ton afval, waarvan bijna 90% wordt gerecycled en gereed gemaakt voor hergebruik. Onder andere Smink, ICOVA en Van Vliet Contrans maken deel uit van het concern. 

De komende jaren migreert Shanks naar TomTom Bridge ter ondersteuning van de transportprocessen. Voorafgaand aan dit besluit heeft Shanks een uitgebreide marktverkenning gedaan en diverse beschikbare oplossingen uitvoerig getest. Uiteindelijk heeft Shanks besloten om voor de oplossing van Prometheus en TomTom BRIDGE te gaan. 

Schaalbaarheid
Deze oplossing biedt enkele belangrijke functionaliteiten die voor Shanks de doorslag gaven. Marco Kalverda, verantwoordelijk voor Inkoop bij Shanks: “De oplossing is in staat om meerdere ERP- en andere softwareoplossingen te koppelen en deze één voor één te vervangen, zonder dat dit het proces verstoort. Gezien de voorgenomen fusie met Van Gansewinkel was dat voor ons een belangrijk punt. Ook de uitstekende navigatie, voortbouwen op de bestaande systemen en schaalbaarheid van de oplossing was voor ons een grote pré.”

Dezelfde taal

Algemeen directeur van Prometheus Jan Nijland: “We zijn uiteraard erg blij dat we wederom het vertrouwen van Shanks gewonnen hebben. We zullen de verwachtingen waarmaken en de digitale processen naadloos laten aansluiten op hun dienstverlening, die continu meebeweegt met de veranderende markt. Wat ik zo fijn vind in onze samenwerking is dat we dezelfde taal spreken wanneer het op het proces aankomt. Als er over fracties gesproken wordt, snappen we dat het gesprek niet over de Tweede Kamer maar over afvalstromen gaat. We begrijpen direct wat de ander bedoelt, we ademen de business.”

De uitlevering van de TomTom BRIDGE apparatuur voor Shanks is in december gestart en de eerste voertuigen rijden ondertussen rond met het nieuwe systeem. Naar verwachting neemt de gehele migratie zo’n anderhalf jaar in beslag.