Prometheus Informatics

Vervangingstraject bij GP Groot in volle gang

GP Groot bevindt zich momenteel in een vervangingstraject, waarbij hardware die ruim 7 jaar dienst heeft gedaan...

GP Groot bevindt zich momenteel in een vervangingstraject, waarbij hardware die ruim 7 jaar dienst heeft gedaan, plaats maakt voor nieuwe mobiele (boordcomputer) oplossingen. Dit vervangingstraject is onderdeel van een grotere gefaseerde herautomatisering, waarbij alle administratieve en inzamelprocessen ondersteund en geautomatiseerd worden door Waste Insight in samenwerking met satelietpartner Prometheus Informatics. 

Aansturing van huisvuil inzamelvoertuigen via PieterBas
De eerstvolgende voertuigen van GP Groot die uitgerust zullen worden met de MoPad, zijn twaalf huisvuil inzamelvoertuigen. De aansturing (orders) wordt vanuit PieterBas Automatisering verstuurd naar de mobiele oplossing. Alle relevante operationele data met betrekking tot de orders wordt hierbij terugkoppeld aan PieterBas. De data die van belang is voor de urenregistratie en verloning van de chauffeurs wordt teruggekoppeld aan AFAS.

Gebundelde kracht: minimale handmatige invoer
Aat Gelderblom (sales) licht toe waarom de gebundelde krachten van PieterBas, AFAS en Prometheus afvalinzamelaars zoveel voordelen biedt: “Het betreft echt een geïntegreerde oplossing. Dit betekent dat handmatige invoer van data minimaal is. De oplossing die wij gezamenlijk bieden is zo ontwikkeld, dat alle drie de partners met dezelfde informatie werken. Voor HRM is AFAS het pakket waar alle personele brongegevens worden ingevoerd. Deze brongegevens worden automatisch door alle drie de partijen gebruikt. En waar mogelijk verrijkt de één de data van de ander. Denk bijvoorbeeld aan weeggegevens die automatisch aan de order worden toegevoegd door de koppeling tussen het weegsysteem en de mobiele oplossing. Kwalitatief hoogwaardige data is van essentieel belang voor optimaal inzicht in de processen. Handmatige invoer van data doet de kwaliteit ervan afnemen, en zowel wij als PieterBas en AFAS streven naar kwalitatief zeer hoogwaardige data en dus zullen wij in onze samenwerking handmatige invoer van data zoveel mogelijk beperken.”